מתוך אתר ynet, 2018
שוקולד, יין אדום וגבינה צהובה הם בין המזונות הידועים כמעוררי התקפי מיגרנה. רופא מומחה ותזונאית קלינית מסבירים את הקשר עתיק היומין בין מה שאוכלים ושותים ובין הופעת המיגרנה – ומספקים הסבר מפתיע לתופעה
גלוטן, סוכר, משקאות קלים, חלב, ממתקים, קפה, שוקולד, בצל, טונה, פרי הדר, נס קפה, בשר, אגוזי מלך, גבינה צהובה, חציל, פלפל, בוטנים, אגוזים, שוקו, נקניקים, חלב קוקוס, תיבול אסייתי, שמרים, חומרים משמרים, מלפפונים חמוצים, נקניקיות, גבינת גאודה, בוטנים, גלידה, קרח, דיאט קולה, בורקס, עוגה, חטיפים מלוחים, קולה.
התפריט המגוון והארוך הזה הוא רשימה חלקית בלבד של מזונות ומשקאות שאנשים עם מיגרנה תיארו כמעוררי התקף. על פניו נראה כי מי שרוצה להימנע מהתקף מיגרנה, עדיף שלא יאכל כמעט כלום.